Sommerlæsning #2: Blondine & Vandfald

12 jul

Joyce Carol Oates har skrevet helt utroligt mange bøger. Nogle bedre end andre. Der findes i hvert fald to, som er rigtig god sommerlæsning, for dig som godt kan lide store skæbnefortællinger fortalt på en lidt skæv og melankolsk måde.

Blondine er historien om Norma Jeans indre liv. Det er en smuk men trist fortælling om en kvinde, som kæmper for at tro på sig selv og imod samfundets stempling af hende og det pseudo-liv, hun lever, gennem hendes rolle som Marilyn Monroe. Sommerkvindelæsning, når det er allerbedst. Mænd og moviestars og glitter  – og bagsiden af det hele… På 900 sider (!) Så behøver du kun én feriebog!

Vandfaldet er også en fortælling om et liv, og hvordan sådan et kan gå helt anderledes end forventet. Vi befinder os i en lille industriby tæt ved Niagara Falls, hvor forskellige mennesker krydser hinandens spor og roder op i glemte hemmeligheder og tabt tid, og hvor én mands selvmord bliver en anden mands død – juicy! Men på en særdeles raffineret måde, hvor kærlighed og had bliver fortalt med skrøbelige billeder og sanseligt sprog. Tag den med på stranden og bliv ført tilbage til efterkrigstidens USA og de voldsomme vandfald og deres ofre.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: