Min indre elefant

10 sep

Jeg har hænderne højt hævet over hovedet lige nu (altså, når jeg ikke skriver). I begejstring, for jeg er næsten færdig med en vildt skør og fantastisk bog, som du SKAL læse. Kender du den der fornemmelse af, at sluge en bog side for side, og så pludselig opdage at man snart er færdig? Og så kan man slet ikke nænne at læse videre, men alligevel heller ikke rigtig stoppe? Sådan ser den ud:

Og det, der er indeni, er ligeså gøglet og farverigt. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg aldrig nogensinde har læst en bog af Høegen. Ved ikke, det virkede bare som sådan noget min mor læser! Men nu er jeg fan. For Elefantpassernes børn er virkelig en ener, og så weird at jeg nærmest ikke ved, hvordan jeg skal beskrive den. Men med et persongalleri, som bl.a. indeholder typer som bedemand/jordemoder Bermuda Svartbag Jansson, åndelig leder og seksuel-kulturel coach Leonora Ganefryd og ikke mindst den onde biskop Anaflabia Borderud og en setting på en fiktiv og meget finurlig ø i Mulighedernes Hav aka. Kattegat aka. Kattens Røvhul er stemingen ligesom lagt. Fortællingen fortælles af unge Peter (!) på 14 år, som er ude på noget af et farefuldt, fantastisk og gennemført mærkeligt eventyr. Det er noget med nogle forsvundne forældre, et kup af Olsen Banden’ske dimensioner og et stormøde i København for alle verdens religioner. Og ikke mindst noget med en forsvunden barndom, en indre elefant og en søgen efter sandhed og efter de der små øjeblikke af ægte lykke. Nøij, det er godt. Og originalt og rørende og pissesjovt og… ja, virkelig, virkelig syret! Den er lige udkommet i dag, så afsted med dig til boghandleren i morgen.

Reklamer

7 kommentarer to “Min indre elefant”

 1. intetnytundersolen september 11, 2010 hos 5:55 am #

  Tak for din inspirerende reklame for bogen. Du har i den grad fået mig til at glæde mig til at læse den. Jeg har været vild med Høeg, og har læst alt han har skrevet, men var meget skuffet over Den stille Pige – godt hvis han er tilbage på toppen.

 2. anetteoster september 11, 2010 hos 1:44 pm #

  Jeg kan også kun tilslutte mig koret – den er fantastisk. Og efter at have læst sidste side, havde jeg mest af alt bare lyst til at starte forfra igen… Den er en genistreg! Rigtig god læselyst til alle jer, der stadig har den til gode…

 3. Mia september 11, 2010 hos 4:09 pm #

  Det kunne være det var denne roman, der skulle gøre, at jeg giver Peter Høeg en chance igen.

  Ihh jeg synes ikke hans tidligere bøger har været noget jeg har gidet at læse, men det her lyder nu alligevel, som noget jeg burde overveje.

  Tak for tippet.

 4. Michael Krarup september 11, 2010 hos 5:06 pm #

  Jeg havde egentlig opgivet Peter Høeg, men din begejstring smitter – såååh det kunne da godt være…

 5. Christina fra Thiemers Magasin september 13, 2010 hos 7:34 am #

  Godt at se der findes Peter Høeg fans derude stadig!
  Vil lige indskyde at Den stille Pige stadig er den bedste danske udgivelse der findes, men at den nye her helt sikkert lægger sig smukt i baghjulet.
  Fin blog!

 6. Charlotte september 13, 2010 hos 7:43 am #

  Hej Astrid – har du læst “The End of Mr. Y” af Scarlett Thomas. Det har du jo nok…Hvis ikke – vil den sikkert more dig 🙂

 7. Astrid september 13, 2010 hos 6:35 pm #

  Tak for kommentarerne allesammen! Det er så herligt, når I siger noget. Og læs den så, jer der ikke er i gang. Charlotte, tak for tippet med Mr. Y, har så tit tænkt på at kaste mig over den…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: